خواص انبه برای سلامتی آنچنان جذاب و عالی است که شاید حیف باشد این روزهای گرم تابستان را سپری کنیم بدون اینکه روزانه قطعه ای از این میوه خوشمزه و پرخاصیت را نخورده باشیم. با ما همراه باشید تا از ۵۰ مهمترین خواص انبه باخبر شوید.

خلاصهای در باب انبه!
انبه چیست؟ خوب، واضح است که انبه نیازی به معرفی ندارد. این میوه متعلق به تیرهی پستهایان است (نام علمی انبه Mangifera indica است) که چندین درخت میوهی گرمسیری دیگر را نیز در بر میگیرد. انبه بومی جنوب آسیا و میوهی ملی هند، پاکستان و فیلیپین و همچنین درخت ملی بنگلادش است.
انبه در انواع مختلفی در دسترس است، اما محبوبترین نوع در میان انبهها (بله، شما درست حدس زدید!)، آلفونسو (Alphonso) است. این نوع انبه از نظر قوت، عطر و طعم و شیرینی فوقالعاده است. آلفونسو همچنین به عنوان یکی از گرانترین گونهها، در درجهی اول در غرب هند، کشت میشود.
میوهی رسیدهی انبه در رنگ و اندازه متفاوت است. انبه میتواند زرد، نارنجی، سبز یا قرمز باشد. برگ انبه ۱۵ تا ۳۵ سانتیمتر طول دارد و همیشه سبز است. برگهای جوان درخت انبه نارنجی- صورتی هستند، اما در حین اینکه بالغ میشوند به رنگ قرمز تیره و رنگ سبز تیره تبدیل میشوند.
میوهی انبه فقط یک دانه دارد که شامل جنین گیاهی است. این دانه بسیار بدقلق است، به این معنی که در شرایط انجماد و خشک دوام نمیآورد.
خوب، آنچه تا کنون دیدید، اطلاعاتی در مورد میوهی انبه است. اما آیا آنها آنقدر خوب و مفید هستند که یک مطلب کامل را به آنها اختصاص بدهیم؟ خوب بیایید با هم ببینیم!

آیا انبه برای شما مناسب است؟
این سوال بیربط است، اینطور نیست؟ از دوران کودکی ما به داستانهای مادربزرگ و مادرمان دربارهی مزایای انبه گوش فرا دادهایم. اگر دلیل دیگری برای خوردن انبه (به استثنای طعم و مزهی قابل تحسینی که دارد) وجود داشته باشد، همان چیزی است که ما گفته شدهاست – اینکه این میوه به ما انرژی میدهد.
بنابراین بله، انبه برای شما مفید است. هیچ شک و تردیدی در مورد این موضوع وجود ندارد. ما کمی جلوتر خواهیم رفت و مزایای خاص این میوه را بررسی خواهیم کرد. اما قبل از آن، بیایید چند مطالعهی تحقیقاتی را که انبه را به سلامت عمومی بدن پیوند میدهند، مورد بررسی قرار دهیم.
یکی از مطالعات که در استرالیا انجام شدهاست، انبه را با وضعیت عالی سلامت بدن مرتبط میداند به این دلیل که حاوی ترکیبات زیست فعال خاصی است. گزارش منتشر شده توسط ادراهی بهداشت عمومی آیووا بیان میکند که انبه حاوی بیشترین مقدار بتا کاروتن است که به دلیل تاثیری که روی محافظت از بدن در برابر بیماریهای متعدد دارد، شناخته شدهاست. انبه شامل حدود ۲۰ مادهی معدنی مختلف و ویتامین است، و به همین دلیل یکی از غنیترین مواد مغذی موجود است.
حقایقی در مورد مواد مغذی موجود در انبه
دیدیم که این میوه حاوی مواد مغذی است. اما کدام مواد مغذی؟ و به چه میزان؟ انبه چند کالری دارد؟
یک انبه حدود ۱۰۷ کالری دارد. این میوه همچنین حاوی مواد مغذی زیر است:
– ویتامینها
ویتامین A (۱۲۶۲ واحد جهانی) مهمترین مادهی مغذی موجود در آن است. سایر ویتامینهای موجود در این میوه عبارتند از ویتامین C (۴۵.۷ میلیگرم)، ویتامین E (۱.۸ میلیگرم)، ویتامین K (۶.۹ میلیگرم)، تیامین (۰.۱ میلیگرم)، ریبوفلاوین (۰.۱ گرم)، نیاسین (۱ میلیگرم)، ویتامین B6 (۰.۲ گرم)، فولات (۲۳.۱ میکروگرم)، پانتوتنیک اسید (۰.۳میلیگرم) و کولین (۲.۵ میلیگرم) است.
– مواد معدنی
مواد معدنی موجود در یک انبه عبارتند از: آهن (۰.۲ میلیگرم)، پتاسیم (۲۵۷ میلیگرم)، کلسیم (۱۶.۵ میلیگرم)، فسفر (۱۸.۲میلیگرم)، سدیم (۳.۳ میلیگرم)، روی (۰.۱ میلیگرم)، مس (۰.۲میلیگرم) و سلنیوم (۱ میکروگرم).
– سایر مواد مغذی
این میوه حاوی پروتئین (۰.۸ گرم)، فیبر (۳ گرم) و کربوهیدرات (۲۸ گرم) است.
این ویتامینها و مواد معدنی سبب میشوند که انبه مزایای زیادی برای بدن داشته باشد. بیایید نگاهی داشته باشیم به خواص انبه برای سلامتی !
۱. کلسترول را کاهش میدهد.
محتوی بالای فیبر، پکتین و ویتامین C در انبه به کاهش کلسترول کمک میکند.
۲. سطح انسولین را تنظیم میکند.
انبه به تنظیم سطح انسولین در خون کمک میکند. در یک داروی خانگی سنتی برگهای آن را در آب جوشانده، شب تا صبح در آب خوابانده و بعد جوشانده را صبح مصرف میکردند. انبه همچنین شاخص گلیسمی پایینی دارد (۶۰-۴۱) به همین علت مصرف متوسط از آن سطح قندخون را بالا نخواهد برد.
خواص انبه ۳. از سرطان پیشگیری میکند.
تحقیقات نشان میدهد که ترکیبات آنتیاکسیدان انبه از سرطانهای روده، سینه، خون و پروستات پیشگیری میکند. این ترکیبات شامل کرستین، ایزوکرستین، استراگالین، فیستین، اسید گالیک و متیلگالات و همچنین آنزیمهای مختلف میباشد.
۴. بینایی را تقویت میکند.
پوست و عصاره انبه حاوی اوروشیول است، مادهشیمیایی موجود در پیچک سمی امریکایی و سماق سمی که میتواند در برخی افراد ایجاد حساسیت کند.برخی فروشندگان برای رسیده کردن انبه از کاربید کلسیم استفاده میکنند که ممکن است مشکلات جدی برای سلامتی ایجاد کند، به همین دلیل بهتر است از انبه ارگانیک استفاده کنید. اگر انبِه خریداری شده شما ارگانیک نیست، قبل از مصرف خیلی خوب آن را بشویید یا یک شب در آب خیس کنید.

مطالب مرتبط: ۱۷دلیل که چرا هر روز باید انبِه بخورید
خواص انبه ۵. سلامت چشم را بهبود میبخشد.
یک فنجان انبِه خرد شده ۲۵ درصد از میزان موردنیاز روزانه از ویتامین A را فراهم میکند که به بهبود بینایی کمک کرده و از شبکوری و خشکی چشم جلوگیری میکند.
۶. کل بدن را قلیایی میکند.
اسید تارتاریک، اسید مالیک و کمی اسید سیتریک موجود در این میوه به حفظ ذخیره قلیایی بدن کمک میکند.
خواص انبه ۷. پوست را پاکسازی میکند.
پوست و عصاره انبِه برای پوست قابل استفاده است. انبِه منافذ بسته شده پوست را باز کرده و جوشها را از بین میبرد.
۸. قوای جنسی را افزایش میدهد.
انبِه منبع بسیار خوبی از ویتامین E میباشد. بااین حال ارتباط خوب بین میل جنسی و ویتامین E ابتدا با یک کلیتبخشی اشتباه روی تحقیقات بر روی موشهای آزمایشگاهی ایجاد شد و تحقیقات بیشتر نشان داده است که مقدار متعادل از آن در این زمینه مفید است.
خواص انبه ۹: گوارش را بهبود می بخشد.
پاپایا تنها میوهای نیست که حاوی آنزیمهایی است که پروتئین را تجزیه میکنند. میوههای زیادی مثل انبِه نیز هستند که این خاصیت مفید را دارند. فیبر موجود در انبِه همچنین به هضم و دفع غذا کمک میکند.
خواص انبه ۱۰: سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند.
میزان بالای ویتامین C و A در این میوه به اضافه انواع مختلف کاروتنوئیدها سیستم ایمنی بدن شما را سالم و قوی نگه خواهد داشت.
خواص انبه ۱۱: از بیماری قلبی جلوگیری میکند.
انبه میتواند به کاهش چربی بدن و کنترل قند خون کمک کنند. با توجه به گزارش منتشر شده توسط دانشگاه ایالتی اوکلاهما، انبه حاوی مواد معدنی و فیتوکمیکالهای متعددی است که تأثیر مثبتی بر چربی و گلوکز بدن دارند.
انبه یک منبع غنی از بتا کاروتن است، آنتیاکسیدانی که به مبارزه با رادیکالهای آزاد که باعث بروز بیماری قلبی میشوند، کمک میکند.
خواص انبه ۱۲: مصرف آن در دوران بارداری بسیار مفید است.
این میوه غنی از آهن و ویتامین A، C و B6 است و همهی اینها برای زنان باردار پرفایده هستند.
ویتامین A به مبارزه با عفونتها کمک میکند و مانع از بروز مشکلات بینایی در کودکان تازه متولد شده میشود.
خواص انبه ۱۳: به فرایند کاهش وزن کمک میکند.
انبه به کاهش وزن کمک میکند؟ بله، درست شنیدید. برخی از مطالعات نه تنها بر اهمیت میوهی انبه، بلکه روی تاثیر پوست آن در زمینهی کاهش وزن متمرکز شدهاند. راز چنین تاثیری در فیتوکمیکالهایی است که به عنوان چربیسوزهای طبیعی عمل میکنند و فقط در قسمت خارجی میوه یافت میشود.
مطالعهی دیگری که توسط دانشگاه کوئینزلند انجام شد اهمیت پوست انبه (که اکثر ما معمولا آن را دور میاندازیم) را برای کاهش وزن به طور برجستهای نشان داد.
انبه حاوی فیبر است که میتواند به کاهش وزن کمک کند. در یک مطالعه که در دانشگاه مینهسوتا صورت پذیرفت، ثابت شد که فیبر غذایی، به ویژه اگر از میوهها و سبزیجات باشد، میتواند به کاهش وزن کمک کند. این تاثیر مربوط به قابلیت فیبر برای کاهش مصرف غذا به طور کلی است، در نتیجه باعث کاهش وزن میشود.

خواص انبه ۱۴: به جلوگیری از آسم کمک میکند.
آسم، هر چند خفیف، میتواند پیامدهای جدی داشته باشد. اما با یک کاسه انبه روی کانتر آشپزخانهتان دیگری نیازی به نگرانی نیست.
انبه یک منبع عالی از ویتامین C است. گرچه اکثر مطالعات تحقیقات بیشتر را در مورد پیوند بین ویتامین C و درمان آسم لازم میدانند، اما آشکارا بیان میکنند که ویتامین C در موارد خاص ممکن است مفید باشد.
خواص انبه ۱۵: سلامت مغز را ا رتقاء میدهد.
انبه، که یک منبع عالی آهن و ویتامین B6 است، یکی از آن مواد خوراکی ایدهآل برای سلامت مغز است. آهن به عملکرد طبیعی مغز کمک میکند و ویتامین B6 از پیشرفت شناختی این ارگان مهم پشتیبانی میکند.
مطالعهای که در شهر گریتر نویدای هند انجام شد، نشان داد که عصارهی آن دارای خواصی است که حافظه را افزایش میدهند. مطالعهی دیگری که در تایلند صورت پذیرفت، خواص ضدعفونیکنندهی انبه را به عصارههای آن نسبت داد.
خواص انبه ۱۶: فشار خون را تنظیم میکند.
غنی از پتاسیم است، یک مادهی معدنی کلیدی که به کاهش فشار خون کمک میکند. مطابق با گزارشی که توسط مرکز درمانی استنفورد منتشر شده، انبه یک منبع غنی از پتاسیم است و میتواند به جلوگیری از فشار خون بالا کمک کند.
خواص انبه ۱۷: میتواند سنگ کلیه را درمان کند.
انبه غنی از ویتامین B6 است، و همانطور که در یک مطالعهی آمریکایی مشخص شد، این ویتامین ممکن است اگزالات ادرار (سنگ اگزالات) را کاهش دهد. همچنین پتاسیم موجود در انبه خطر ابتلا به سنگ کلیه را پایین میآورد.
خواص انبه ۱۸: سلامت استخوان را بهبود میدهد.
حضور ویتامین A چیزی است که باعث میشود انبه یکی از غذاهای خوب برای سلامت استخوان باشد. مقالهای که توسط کالج پومونا منتشر شده نیز از نقش ویتامین A در رشد استخوان حمایت میکند.
ویتامین C موجود در انبه به تشکیل کلاژن، که نقش مهمی در ساخت استخوانها و بافتهای همبند دارد، کمک میکند.
انبه همچنین حاوی لوپئول است، ترکیبی که فعالیت مفیدی علیه التهاب و آرتریت (التهاب مفاصل) به نمایش میگذارد.
خواص انبه ۱۹: میتواند کمخونی را درمان کند.
با توجه به مقدار آهنی که دارد برای افراد و زنان بارداری که مبتلا به کمخونی هستند، مفید است.
به علاوه، ویتامین C موجود در انبه نیز به جذب مناسب آهن در بدن کمک میکند. این امر در نهایت به مبارزه با کم خونی کمک میکند.
خواص انبه ۲۰: به مبارزه با گرمازدگی کمک میکند.
به عنوان یک میوهی طراوتبخش در نظر گرفته میشود. آب این میوه میتواند به عنوان یک داروی مقوی و نیروبخش برای مبارزه با گرمازدگی استفاده شود.
همچنین ثابت شدهاست که میوهیخام آن انرژیبخش است و سبب میشود که حرارت بدن فرد پایین بیاید و خنک شود. همچنین بدن را به خوبی هیدراته نگه میدارد، و این هم یکی دیگر از دلایلی است که مصرف این میوه در تابستانهای گرم ترجیح داده میشود.
همچنین، از آنجایی که یک منبع غنی از پتاسیم است، به حفظ سطح سدیم در بدن کمک میکند. این امر باعث تنظیم سطح مایعات در بدن و جلوگیری از گرمازدگی میشود.
خواص انبه ۲۱: سلامت مو را بهبود میدهد.
منبع غنی از ویتامین C است و از این رو تولید کلاژن را برای داشتن موهای سالم افزایش میدهد. اگر موهای کدر و مات دارید و در فکر این هستید که چگونه آنها را براق کنید، ویتامین A را در رژیم غذاییتان بگنجانید – این ویتامین دارای خواص نرمکنندهی پوست سر است.
میوههای نارنجی مانند انبه نیز برای تغذیهی مو و درمان شورهی سر شناخته شده هستند. این تاثیر را میتوان به حضور بتا کاروتن نسبت داد.
خواص انبه ۲۲: میتواند به درمان اسهال کمک کند.
البته خود میوه این مشکل را حل نمیکند بلکه برگهای آن هستند که اسهال را درمان میکنند. برگهای انبه غنی از تانن هستند. میتوانید آنها را خشک کنید و برای درمان اسهال مصرف کنید. در برخی از جزایر کارائیب، جوشاندهی برگ انبه برای درمان اسهال مورد استفاده قرار میگیرد.
۲۳. کمک به درمان دیسانتری (اسهال خونی)
نصف قاشق چای خوری پودر برگ خشک شدهی انبه را در آب گرم حل کنید و برای کنترل دیسانتری، روزی ۲ الی ۳ نوبت از آن را میل کنید.
۲۴. کمک به توقف خونریزی
انبه حاوی ویتامین C و کلسیم است که با تنگ کردن عروق مویرگی از خونریزی داخل اندامهای بدن پیشگیری میکنند.
۲۵. رفع مشکلات دندان
هستهی خشک شدهی انبه به عنوان یک خمیر دندان عالی شناخته میشود که باعث استحکام لثهها و کمک به درمان مشکلات دندانی، و رفع بوی بدن دهان و پیوره میشود.
۲۶. کمک به دفع سنگهای مثانه و کلیه
۱۰ الی ۱۵ گرم پودر برگ خشک شدهی انبه را به مدت یک شب در آب خیس کنید. صبح فردا، آن را به صورت ناشتا میل کنید. این نوشیدنی برای دفع سنگهای کلیه و سمزدایی از بدن بسیار اثربخش است.
۲۷: کمک به کاهش تب
خمیر حاصل از ریشهی درخت انبه را به کف دست و کف پاهای بیمار بمالید تا تباش فروکش کند.
۲۸. درمان سوختگیها
برگهای درخت انبه را بسوزانید و خاکستر آن را روی محل سوختگی بگذارید؛ این کار به تسکین سوزش کمک میکند.
۲۹: درمان سرفهی خشک
یک عدد انبهی کاملا رسیده را به وسیلهی شن داغ، در یک ماهیتابهی بزرگ و عمیق برشته کنید. نوشیدن آب این انبه باعث رفع تمام گرفتگیهای برونش و تسکین سرفه و سرماخوردگی میشود.

۳۰. سرعت سوخت و ساز (متابولیسم) را افزایش میدهد
انبه به بهبود گوارش غذا کمک میکند چون سطح بالایی از فیبرهای رژیمی در آن وجود دارد. این فیبرهای رژیمی حرکات روده را در سطح خوبی نگه میدارند و به نوبهی خود، سرعت سوخت و ساز بدن را افزایش میدهند. با افزایش سرعت سوخت و ساز، بدن ما کالری بیشتری میسوزاند و در نتیجه به ما کمک میکند از شر چربیهای اضافی بدن خلاص شویم. به خاطر این فایدهی انبه است که برای آدم هایی که میخواهند وزن کم کنند میوهی بسیار خوبی به حساب میآید.
۳۱. سرشار از آنتی اکسیدان است
آنتی اکسیدانهای موجود در انبه برای ما یک موهبت به شمار میروند چون نه تنها به جوانسازی سلولها و ترمیم سلولها کمک میکنند بلکه به سمزدایی پوست از داخل و جلوگیری از جوش زدن نیز کمک میکنند.
۳۲. مواد معدنی ضروری را تامین میکند
مواد معدنی خاصی وجود دارند که به میزان کم اما مورد نیاز بدن هستند و برای داشتن زندگی سالم ضروری هستند. انبه حاوی عناصر جزیی بسیاری مانند مس، سلنیوم، روی و پتاسیم است. کمبود این عناصر جزئی در برنامهی رژیم غذایی ما میتواند منجر به مشکلات سلامتی جدی شود.
خواص انبه ۳۳. از ابتلا به دیابت جلوگیری میکند
انبه سرشار از قند است اما با وجود این، به خاطر شاخص گلیسیمیک پایین برای کسانی که از دیابت رنج میبرند بسیار مفید است. این یعنی آن که ما میتوانیم بدون نگرانی دربارهی سطح قند خونمان انبه بخوریم.
۳۴. از سکته جلوگیری میکند
انبه برای سلامت قلب ما خوب است نه فقط به خاطر آن که سطح کلسترول را در بدنمان پایین میآورد، بلکه به خاطر این که سطح هموسیستئین خون را کنترل میکند که اگر چنین نبود میتوانست به رگهای خونیمان آسیب بزند، و به مشکلاتی مانند بیماری عروق کرونر و سکته منجر شود.
خواص انبه ۳۵. تهبندی کاملی به حساب میآید
انبه یکی از تهبندیها (خوراکیهای مختصر) کامل برای نه تنها تقویت انرژی بلکه تحت کنترل گرفتن وزن بدن نیز به حساب میآید. فیبرهای موجود در انبه به سلامت سیستم گوارشی ما کمک میکند و آب موجود در آن بدنمان را هیدراته نگه میدارد.
۳۶. یک تونیک معدهی خوب است
نه تنها خود میوه بلکه برگهای انبه هم برای سلامتی خوب هستند. مقداری (۱۰ تا ۱۵ عدد) برگ انبه را در آب گرم بریزید و درب آن را بپوشانید، بگذارید یک شب بماند، آن را صاف کنید و صبحها (به صورت ناشتا) از آن بنوشید.
خواص انبه ۳۷. خاصیت ضد پیری دارد
آنتی اکسیدانهای موجود در انبه با رادیکال های آزاد بدنمان که میتوانند به سلولهای پوست آسیب بزنند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند مبارزه میکنند. این آنتی اکسیدانها همچنین شروع پیری و لک شدن پوست را به تاخیر میاندازند. انبه سرشار از آنتی اکسیدانهای بسیار زیادی است که به عنوان میوهای ضد پیری خاصیتهای فراوانی دارد. به غیر از این، استفاده مستقیم از پالپ انبه بر روی پوست آن را تسکین میدهد و به عنوان یک مرطوب کنندهی طبیعی عمل میکند.

۳۸. برای درمان جوش از آن استفاده میشود
انبه برای خلاصی از جوش بسیار خوب است چون دارای خواص قبض کنندگی است. برای استفاده بردن از انبه در این زمینه، یک تکه از انبهی خام را در آب بجوشانید بگذارید سرد شود و از این آب روی پوست صورتتان به عنوان یک جوش زدا استفاده کنید. مصرف انبه به صورت خوراکی نیز به جلوگیری از جوش زدن کمک میکنند چون در آن ویتامین C وجود دارد.
۳۹. سطح قند خون را کنترل میکند
افزایش و افت قند خون در افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند رایج است و این مکانیسم با مقاومت انسولین و سندرم متابولیک در ارتباط است که بر ابتلا به دیابت تاثیر میگذارد.
انتخاب انبه به جای سایر درمانهای شیرین میتواند به کنترل قند خون کمک کند، که همین امر به نوبهی خود سطح انسولین را تنظیم میکند و خطر ابتلا به این بیماریها را کاهش میدهد.
خواص انبه ۴۰. سرشار از فیبر است
انبه میزان فیبر بسیار بالایی دارد در حالی که مقدار قند آن بسیار کم است، در نتیجه در تاثیر گذاری بر سطح گلوکز بدن آرامتر عمل میکند، که این یعنی شما دچار افزایش قند خون نمیشوید و در عوض میتوانید از انرژی به دست آمدهی بیشتر بعد از خوردن آن لذت ببرید.
۴۱. به روانسازی اجابت مزاج و به پیشگیری از یبوست کمک میکند
افزایش مقدار فیبر برای حفظ حرکت منظم رودهها بسیار مفید است و در نتیجه با مصرف انبه شما میتوانید از ابتلا بهیبوستهای عذاب آور پیشگیری کنید.
۴۲. حاوی چندین آنزیم است
بسیاری از مردم هستند که مشکلات گوارشی دارند و پوست انبهی تازه انتخاب فوقالعادهای برای بهبود این عملکرد مهم است.
انبه و پوست آن حاوی آنزیمهایی هستند که به تجزیهی کربوهیدرات، پروتئین، و چربی کمک میکنند و جذب مواد مغذی را برای بدن آسانتر میسازند.
خواص انبه ۴۳. منیزیم بدن را تامین میکند
انبه سرشار از منیزیم است که مادهی معدنی الکترولیتی است که برای سلامت شما مفید است.
منیزیم به ویژه برای سلامت قلب مفید است، چون به آرامسازی کاملتر عضلات کمک میکند و در نتیجه قلب بهتر میتواند بین تپشها قدرت خود را بازیابی کند.
منیزیم برای تنظیم فشار خون و همچنین پایین آوردن فشار خون کسانی که به بیماری فشار خون بالا مبتلا هستند نیز مفید است.
۴۴. از ابتلا به ایدز پیشگیری میکند
همان ترکیبی که به محافظت از شما در برابر سرطان کمک می کند میتواند به سیستم ایمنی شما کمک کند با عفونت اچآیویمبارزه کند، حتی در موارد مقاوم به دارو.
چون این ترکیبی است که باعث میشود بدنتان به نحو کارآمدتری عمل کند هیچ راهی برای ویروسها باقی نمیگذارد که عملکرد طبیعی سیستم ایمنیتان را به هم بزنند.
۴۵. از تصلب شرایین جلوگیری میکند
همین ترکیب مالوالیک اسید میتواند به کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی نیز کمک کند.
مالوالیک اسید میتواند به طرز چشمگیری میزان کلی کلسترول خون را کاهش دهد، من جمله تریگلیسریدها و کلسترولهای بد مضرتر، در نتیجه به پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین کمک میکند.
خواص انبه ۴۶. از ساختار DNA محافظت میکند
خوردن انبه راه خوبی برای حفظ ثبات DNA است.
DNA هستهی هر یک از سلولهای شما را تشکیل میدهد، و زمانی که این DNA از طریق استرس اکسیداتیو، افزایش سن، بیماریها، و تغذیهی ضعیف آسیب میبیند شروع میکند به نشان دادن عملکردی ضعیفتر و میتواند به جهشهای ژنتیکی مضری منجر شود.
ثابت نگه داشتن DNA برای داشتن زندگی سالم و طولانی حیاتی است و میتواند به پیشگیری از بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای خودایمن، و انواع بسیاری از دژنراسیونها کمک کند.
این به خاطر وجود فنول و آنتیاکسیدان خاصی انبه است که چنین محافظتی ممکن میشود چون این ریزمغذیها می توانند در داخل سلولهایی که بیشترین نیاز را به آنها دارند حرکت کنند.
۴۷. سرشار از مواد مغذی است
یک انبهی کامل فقط حدود ۱۳۵ کالری، ۳۵ گرم کربوهیدرات دارد و تقریبا فاقد چربی است.
این میوه حاوی ۳۲٪ از میزان مصرف توصیه شدهی روزانهی ویتامین A، ۹۶٪ ویتامین C، ۱۲٪ ویتامین E، ۱۱٪ ویتامین K، و ۱۴٪ ویتامین B6 است.
انبه مقادیر کمتری از بسیاری از ویتامینهای دیگر مانند فولات، اسید پانتوتنیک، و تیامین دارد.
انبه همچنین حاوی پتاسیم، مس، منیزیم، و سلنیوم است که تمام آنها برای داشتن استخوانها، شریانها، پوست و سایر بافتهای سالم ضروری هستند.
خواص انبه ۴۸. از بیماریهای مزمن پیشگیری میکند
امروزه بسیاری از آدمها از بیماریهای دژنراتیو مزمنی مانند بیماری قلبی، سرطان، و مشکلات عصبی-مغزی رنج میبرند.
انبه سرشار از ویتامین C است، که نشان داده شده است برای کمک به جلوگیری از این ناراحتیها عامل مهمی به شمار میرود.
چنین بیان شده است که میزان ویتامین C مورد نیاز بدن برای پیشگیری از بیماریهای مزمن بسیار بیشتر از آن چیزی است که برای پیشگیری از فقرویتامین C لثها لازم است، در نتیجه هدف گذاری باید برای جذب بیش از ۱۰۰٪ میزان توصیه شدهی مصرف روزانه باشد.
۴۹. وضعیت مفاصل را بهبود میبخشد
از آنجایی که ویتامین C بخش لازمی از تولید کلاژن در بدن را تشکیل میدهد، مصرف بیشتر این میوه میتواند به ساخت کلاژن بیشتر کمک کند، که برای حفظ انعطاف پذیری مفاصل و قوی و بیدرد نگه داشتن آنها هنگامی که پا به سن میگذارید مفید و مهم است.
۵۰. ممکن است از ابتلا به آسم پیشگیری کند
یکی از مواد مغذی موجود در انبه، بتا-کاروتن، به عنوان مادهای شناخته میشود که به پیشگیری از علائم آسم، به ویژه آسم ناشی از ورزش، کمک کند.
در حالی که عدهی بسیاری میتوانند با استفاده از اسپری استروئیدی این مشکل را حل کنند، این روش طبیعی برای کسانی که دوست دارند از مصرف استروئید خودداری کنند مفید واقع شده است.
سایر مزایا
– با توجه به حضور تاننها، فلاونوئیدها و ساپونینها، این میوه فعالیت ضد زخم دارد.
– پوست انبه همچنین میتواند به درمان بوی بد دهان کمک کند.
– میتواند سلامت کبد را بهبود بخشد.
– این میوه سبب میشود که غدهی تیروئید عملکرد خود را بهتر انجام دهد.
شما نه تنها باید در مورد مزایای آناطلاعات کسب کنید، بلکه حقایق خاصی در مورد این میوه وجود دارد که بهتر است آنها را نیز بدانید!
حقایق و مطالب جالبی در مورد این میوه
– انبه به عنوان پادشاه تمام میوهها در سراسر جهان شناخته شدهاست.
– امروزه انبه که ریشه در شرق هند (جزایر آندامان و برمه) دارد، در سراسر جهان، محبوب و معروف است. اعتقاد بر این است در قرن پنجم قبل از میلاد، راهبان بودایی، این میوه را به مالزی و شرق آسیا معرفی کردند.
– هند در زمینهی تولید انبه پیشگام است. اما صادرات بسیار کمی دارد زیرا بیشتر محصولاتش در داخل کشور مصرف میشود.
– شما با کمی فشار دادن انبه میتوانید بگویید که رسیدهاست یا نه. انبهی رسیده با یک فشار ملایم کمی فرو میرود.
– روش مناسب برش زدن انبه، یافتن چشم (هسته درست در پشت آن قرار دارد) و برآمدگیهای آن است. به سادگی یک انبه را روی تختهی برش قرار بدهید، به طوری که انگار دارد به شما نگاه میکند. در مرکز آن یک برش تقریبا به عمق یک سانت ایجاد کنید. انبه را بچرخانید و طرف دیگر را برش بزنید. حالا شما دو برآمدگی این میوه را دارید. یک برآمدگی را بردارید و گوشت آن را برش بزنید.
– درخت انبه میتواند بسیار بلند شود، حتی ممکن است به ارتفاع ۳۰ متر برسد. و جالبتر اینکه، درخت این میوه میتواند به مدت ۳۰۰ سال میوه بدهد.
– امروزه حدود ۴۰۰ نوع انبه در جهان وجود دارد.
نحوهی استفاده
شیوههای مختلفی برای خوردن آن وجود دارد. چند شیوه برای مصرف انبه وجود دارد که میتواند تجربهی مصرف آن را برای شما عالیتر کند.
۱. در ابتدا باید مطمئن باشید این میوه رسیدهاست. انگشتتان را روی آن فشار بدهید و اگر متوجه شدید که یک فرورفتگی روی آن ایجاد میشود، بله، انبه رسیدهاست. اگر نه، آن را چند روز کنار بگذارید تا زمانی که برسد.
کاری که در مرحلهی بعد باید انجام دهید، این است که میوه را بشویید. بله، شما میتوانید پوست را جدا کنید و دور بریزید – اما با این حال، میوه باید تمیز باشد.
ابزار کارتان را آماده کنید. یک چاقو، یک تختهی برش و یک کاسه. شما میتوانید به راحتی انبه را مثل همیشه برش بدهید و آن را بخورید.
۲. شما همچنین میتوانید انبههای مکعبی بخورید. شما میتوانید دو یا سه برش بزرگ از این میوه آماده کنید. یک تکه را در دست بگیرید و برشهای عمودی و افقی در گوشت آن ایجاد کنید (برای ایجاد یک الگوی چهارخانه). حواستان باشد که پوست را برش نزنید، زیرا برش خردن پوست میوه، این سرگرمی را خراب میکند.
پس از انجام این کار، پشت پوست را نگه دارید و آن را به سمت بیرون فشار دهید. خواهید دید که قطعات آن مانند یک گل باز میشوند. این مکعبها را برش بزنید و در یک کاسه یا بشقاب خالی کنید و یکی یکی آنها را میل کنید.
شما همچنین میتوانید مکعبهای آن را به یک سالاد میوه یا یک دسر اضافه کنید. بستنی، پودینگ یا ماست – انبه یک افزودنی فوقالعاده برای هر یک از اینها خواهد بود.
۳. شما همچنین میتوانید انبهی برش خورده بخورید. برای این کار، فقط از برش زدن فرورفتگی بزرگ در مرکز میوه پرهیز کنید. این میوه را مانند یک سیب برش بزنید. برشهای را از انبه جدا کنید و مطمئن شوید که آنها بیش از دو سانت ضخامت ندارند.
هنگامی که کار برش زدن انبه انجام شد، میتوانید آن همانطور میل کنید یا گوشت را از پوست جدا کنید و بعد آن را بخورید.
شما میتوانید انبهی برش خورده را به غذاهای زیادی اضافه کنید و لذت ببرید.
اگر در این فکر هستید که چگونه میتوانید انبه را در رژیم غذایی خود قرار بدهید، ما چند رسپی عالی برای شما داریم.
رسپیها
در صورتی که خوردن این میوه به شیوهای که همیشه میخورید، برایتان یکنواخت به نظر میرسد، ما چیزی برایتان داریم! دو رسپی بسیار جذاب و خوشمزه که آماده کردنشان بسیار آسان است اما زندگی کردن بدون آنها بسی دشوار مینماید!
۱. سالسای انبه تانگو و لوبیای سیاه
مواد لازم برای تهیهی این سالسا
– ۱ انبه
– ۱ قوطی لوبیای سیاه، که آن را در ظرفی خالی کرده و شستشو دادهاید.
– ۱ قوطی دانهی ذرت که در یک ظرف خالی شده
– نصف فنجان پیاز خرد شده
– نصف فنجان گشنیز تازه و حسابی خرد شده
– آب لیمو، ۲ قاشق غذا خوری
– نمک سیر، ۱ قاشق چایخوری
– زیرهی سبز، ۱/۴ قاشق چایخوری
روش تهیهی سالسا
۱. انبه را بشویید و پوست آن را جدا کنید. برشهای عمودی روی آن ایجاد کنید و میوه را به صورت مکعبهای کوچک برش بزنید.
۲. تمام مواد را در یک کاسهی متوسط با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید.
۳. ترکیب را داخل یخچال بگذارید تا خنک شود و بعد آن را سرو کنید.
۲. میلک شِیک انبه و بلغور جوی دوسر
مواد لازم برای تهیهی این میلک شیک:
– گوشت ۱ انبه
– بلغور جوی دوسر ۲ قاشق غذاخوری
– عسل، ۱ قاشق غذاخوری
– شیر، ۲۰۰ میلیلیتر
روش تهیهی میلک شیک انبه و جوی دوسر:
۱. تمام مواد را در مخلوط کن بریزید. آن را در یخچال بگذارید که خنک شود و بعد بنوشید.
ما مزایای فراوان انبه و نحوهی استفاده از آن را دیدیم. اما چگونه میتوانیم آن را به درستی انتخاب و نگهداری کنیم؟ قسمت بعدی این نوشتار به شیوهی انتخاب و نگهداری آن میپردازد!
چگونه میتوانیم یک انبهی خوب را انتخاب کنیم؟
انتخاب بهترین در میان آن همه گزینهی وسوسهانگیز میتواند واقعا سخت (به معنای واقعی) باشد! در فصل انبه به میزان فراوانی از این میوه در دسترس است و ممکن است زمانی که به قیمت مناسبی میرسند، وسوسه شوید که یک جعبه از آن را خریداری کنید، (کاری که واقعا من دوست دارم تمام مدت انجام بدهم). اما، اگر ما بهترین را میخواهیم، باید کمی صبر و حوصله و چشمهایی تیزبین داشته باشیم (شوخی میکنم!).
اجازه بدهید به شما چند نکته در مورد چگونگی انتخاب انبه یاد بدهم:
۱. باید بدانید که این میوه میبایست از روی عطری که دارد انتخاب شود و نه رنگش، که از گونهای به گونهی دیگر متفاوت است. عطر این میوه باید تند و رسیده باشد.
۲. در حین خرید آن، پیشنهاد میکنم آنهایی را انتخاب کنید که بدون لکهی تیره، ضایعه یا شکاف هستند.
۳. میوهی تازه، به طور متوسط، حدود ۱۰ سانت طول دارد و حدود ۲۵۵ گرم تا ۱۸۰۰ گرم وزن دارد.
۴. همچنین آیا میدانستید نسبت گوشت به هسته در انبههای بزرگتر بیشتر است؟ نه؟ خوب، اجازه دهید من چند ایدهی علمی و مشاهدات را برای انتخاب انبه به اشتراک بگذارم. اگرچه انبههای نابالغ سبز هستند و رسیدهها به رنگ زرد یا نارنجی تا قرمز، اما رنگ همیشهی نشانهی رسیده بودن این میوه نیست. برخی از گونهها وجود دارند که انبههای شیرین و رسیده رنگ سبز خود را حفظ میکنند. بنابراین، از خرید آنهایی که عطر و رایحه ندارند پرهیز کنید.
۵. همچنین، هرگز انبهی قهوهای را انتخاب نکنید زیرا در هنگام خوردن اصلا طعم خوشایندی ندارند (مگر اینکه طعم خاص آنها را دوست داشته باشید). انبهی شیرین به طور کلی دارای عطر و طعم کامل میوهای است که از انتهای آن متصاعد میشود، اگر آن را لمس کنید نرم است و در اثر فشار ملایم کمی فرو میرود.
نحوهی نگهداری
واضح است که خرید میوههای تازه و آبدار، تمام کار نیست. نگهداری آنها به شیوهی مناسب نیز برای اطمینان از اینکه میوه تازه میماند بسیار ضروری است. مطابق با تجارب من، نگهداری میوهها کاملا وابسته به نوع میوه و شرایط (آب و هوا و چیزهای دیگر) است. یادم هست که زمانی یک جعبه انبه خریدم که عالی به نظر میرسید و بوی فوقالعادهای هم داشت (و بسیار هم خوشمزه بود!). اما ما مجبور بودیم کل جعبه را (فکرش را بکنید!کل جعبه را!!) در طول سه روز مصرف کنیم چون روزی که من آنها را به خانه آوردم، روند فاسد شدن آنها شروع شده بود.
بنابراین، مطابق با تجربهی شخصیام، پیشنهاد میکنم که در مورد مقدار خریداری آن دقت کنید. نگران نباشید، من برای همه چیز راهحلی دارم (اشتباهات، چیزهای زیادی را به شما یاد میدهند!).
۱. عموما یک تا دو هفته در انباری دوام دارد و میتواند تا سه روز در یخچال نگهداری شود.
۲. اگر سفت و سبز باشند، باید آنها را در یک کیسهی کاغذی به رنگ قهوهای قرار دهید تا بعد از گذشت چند روز برسد. آنها را باید در دمای اتاق و دور از خورشید نگهداری کنید تا زمانی که کاملا برسند. هنگامی که انبهها رسیدند، میتوانید آنها را در یخچال نگهداری کنید.
۳. انبه را همچنین میتوانید فریز کنید. انجماد آنها باعث میشود که پوستشان سیاه شود، اما گوشت داخلی در وضعیت خوبی باقی میماند.
۴. انبه را میتوانید به طور کامل یا به صورت قطعات خردشده فریز کنید. هنگام فریز کردن انبههای خردشده، کمی شکر روی میوهی خرد شده بپاشید و به آرامی با یک قاشق چوبی مخلوط کنید تا شکر در آب خود میوه حل شود. قطعات انبه را در یک ظرف نگهدارنده بریزید، تمام هوای آن را خالی کنید و فقط یک فضای یک سانتی باقی بگذارید یا در کیسههای فریزر پلاستیکی قرار دهید.
بله، انبه پادشاه میوهها است و مزایای فراوانی برای سلامتی دارد. اما مانند بسیاری از مواد خوراکی دیگر، دارای برخی عوارض جانبی نیز هست:
عوارض جانبی و مضرات انبه
۱. آلرژی
بعضی از افراد به این میوه حساسیت دارند. این حساسیت درماتیت تماسی، حساسیت به مواد خوراکی و غیره را شامل میشود. مطالعهی انجام شده توسط دانشگاه دهلی نشان داد که این امر میتواند به دلیل حساسیت به انبه به شکل بستهبندی شده یا کنسروی (مانند مربا، آبمیوه، و غیره) باشد.
۲. خارش، که میتواند به سایر عوارض جانبی شدیدتر منجر شود.
خارش که حساسیت لاتکس انبه نیز نامیده میشود، باعث تحریک شدید در گوشههای دهان، لبها و نوک زبان میشود. موارد شدید ممکن است استفراغ، مشکلات تنفسی و حتی اسهال نیز به همراه داشته باشد.
اگر چه این میوه چند عارضهی جانبی خاص دارد، اما این عوارض به دلیل وجود مزایای فراوان نادیه گرفته میشوند. و آنچه خیلی جذاب است این است که انبه خوشمزه و آبدار است و هیچ فردی وجود ندارد که دوستش نداشته باشد!
اما اگر دچار بیماری خاصی هستید، بهتر است قبل از مصرف این میوه، با پزشکتان مشورت کنید.
برای اطلاع از خواص و فواید تغذیه ای و درمانی انواع میوه ها، سبزیجات ، خوراکی ها و … اینجا کلیک کنید.
ترجمه: تحریریه سایت کسب و کار بازده – سارا فیضی و کامروا ابراهیمی
۵۰ مهمترین خواص انبه که حتما باید بدانید
منبع : هلث ایمپکت نیوز و stylecraze و goodhealthall و well-beingsecrets
منبع : https://bazdeh.org/%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B5-%D8%A7%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D9%85%D8%AA%DB%8C-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86/